A rusztikus esküvői meghívók főbb elemei
esküvői meghívó

A rusztikus esküvői meghívók főbb elemei

Nincs is jobb egy rusztikus hangulatú esküvőnél. Képzelj el egy kültéri helyiségben hosszú fa asztalokat, hangulatos fényeket, melyek a környező fákat díszítik, vagy akár egy igazi pajta hangulatát, mely gyönyörűen fel van díszítve csipkékkel, zsákvászonnal, befőttes üvegekkel tele friss virágokkal.

Ahogy minden esküvőnél a vendégek először az esküvői meghívónál találkoznak az esküvő stílusával, úgy itt is fontos, hogy egy rusztikus hangulat jelenjen meg. Hogyha rusztikus esküvőt terveztek, akkor olvassatok tovább, mert megosztunk Veletek néhány ötletet, amivel még jobban fel tudjátok dobni esküvői meghívótokat.

Zsákvászon

Az egyik legfőbb kiegészítője egy rusztikus esküvői meghívónak a zsákvászon. Ez az anyag, akár grafikában, akár igazi anyagként is megjelenhet a meghívón és az esküvői dekorációban is. A zsákvászon anyag egy durva szövésű anyag, melyet régebben zsákok készítésére használtak, hogy gabonát vagy zöldségeket szállítsanak vele. Ha a dekorációban és a meghívónál is használjuk ezt az anyagot, akkor egy autentikus hangulatot tudunk létrehozni.

Manapság nagyon sok pár szereti mindemellett megjeleníteni személyiségüket, életstílusukat mind a dekorációban, mind a meghívókban. Egy rusztikus dekorációban nagyszerű lehetőséget kapnak erre a párok, mivel itt sokkal lazább, önfeledtebb tud lenni a megjelenített stílus és hangulat, mint egy hagyományos, feszesebb esküvőnél.

És ekkor jön be a képbe a zsákvászon, mely tökéletesen beilleszthető bármely rusztikus hangulatba, mivel olyan sokoldalú anyagról van szó. Párosítsd nyugodtan össze még több rusztikus elemmel, csipkével, fa elemekkel, pozsgákkal, mezei virágokkal és egy tökéletes rusztikus hangulatot hozhatunk létre általuk. Vagy akár párosíts össze romantikus színekkel és virágokkal, sok fénnyel, visszafogottabb elemekkel és akkor egy laza romantikus hangulatot jeleníthetünk meg.

Ha az esküvői meghívóról van szó, akkor sok lehetőség van, melyeknél beilleszthetjük a zsákvászt a koncepcióba. Talán a legegyszerűbb és legelterjedtebb módja ennek, ha a meghívó felső részét díszítjük vele. Egy zsákvászon átkötés is nagyon jó választás lehet, hogyha több kártyát szeretnél összefogni a meghívóval együtt: RSVP kártya, borítékok, programkártya, stb. A meghívó egészén megjelenő zsákvászon még hatásosabb lehet, mivel vizuálisan is elkülönül általa a meghívó szöveges része és az alap. Végül a zsákvászon megjelenhet akár egy borítékot formázva is, vagy akár egy komplett tokot is készíthetünk belőle.

Csipke

Mindegy milyen stílusú esküvőt szervezel, a csipke mindig jól mutat. Akár a menyasszonyi ruhán megjelenítve, akár az esküvői dekorációban használva. Rusztikus esküvőnél pedig nagyon fontos eleme mind a dekorációnak, mind a meghívónak. Egy rusztikus hangulatú eseményen a csipke nagyon sok helyen megjelenhet, díszíthetjük vele a befőttes üvegeket, mécses tartókat, asztali futóként is használhatjuk, és nem utolsó sorban az esküvői meghívón is megjelenhet. Nagyon sokféle csipke létezik, melyek mind más-más hangulatot árasztanak és jelenítenek meg. Nagyon sokféle lehetőség van arra, hogy a csipkét megjelenítsük az esküvői meghívón.

meghívókban nagyszerű dekoratív és nőies kontrasztot teremthetünk például, hogyha a durvább zsákvászon anyagok és a zsineg mellett csipkét is használunk. Emeld ki fehér csipkével az amúgy egyszerűbb, egyszínű meghívódat, mely máris feldobja azt. A csipkét átkötőként is használhatjuk, hogyha több kártyát szeretnénk összefogni. A csipkét lézervágott papírként is megjeleníthetjük akár, úgy is nagyon kifinomult, gyönyörű meghívót kaphatunk.

Zsineg

A zsineg tökéletes arra, hogy valamit összekössünk. Ráadásul a zsineg tökéletesen beleillik a rusztikus stílusba a természetes megjelenésével. A régi időkben levelek, borítékok, csomagok összekötésére, illetve zsákok, csomók megkötésére használták. Szóval egy vintage hangulatot fog árasztani a meghívótok, ha zsineggel kötjük meg őket. A zsineg praktikus funkcióval is bír, illetve nagyon hangulatos kiegészítője lehet az egész dekorációnak is egyaránt.  A zsineg egy nagyon szép szimbóluma annak, hogy a menyasszony és a vőlegény összeköti életét. A zsineget is nagyon sokféleképpen fel tudjuk használni az esküvői meghívó elkészítésénél. Akár a zsákvászon és a csipke mellett egy szép masnira megkötve. A zsineggel is tökéletesen össze lehet fogatni több kártyát, hogyha szeretnétek RSVP-t, programkártyát mellékelni a meghívóhoz. A zsineg segítségével száraz virágokat is hozzáköthetünk a meghívóhoz, azzal is nagyon hangulatossá tehetjük azt.

Blogban szereplő képek forrása: Pinterest

Rusztikus esküvői meghívótok megtervezéséhez nagyon sokféle lehetőség áll rendelkezésetekre. A különböző anyagok variálásával megalkothatjuk személyre szabott, kedvenc esküvői meghívótokat. Legyen az bármilyen egyszerű, letisztult, vagy nagyszabású és részlet gazdag, vendégeitek egyből tudni fogják, hogy egy gyönyörű rusztikus esküvőre lesznek hivatalosak. Mi szívesen a segítségetekre leszünk, hogy megalkossuk számotokra álmaitok meghívóját!

Ha bármely meghívó megtetszett, és nem találtátok a repertoárunkban, akkor fordűljatok hozzánk bátran, szívesen elkészítjük számotokra. 

Time: 0.4060 ms | Memory: 27.17MB | Version: 2.0