Art Deco esküvői meghívó és kártyák
esküvői meghívó

Art deco stílusú esküvői meghívó és kártyák

Az Art deco stílus 2013-ban kezdett igazán megjelenni esküvőkön is. Ahelyett, hogy az 1920-as évek gazdagságát és extravagáns jellegét hozná vissza, egy kis régies finom bájt kölcsönöz az esküvői meghívóknak és kártyáknak. A meghívótól egészen az esküvői dekorációig az Art Deco stílus merész geometriai formákat, erős kontrasztokat használ. Talán első ránézésre nem éppen esküvős hangulatról beszélünk, azonban ha meglátjátok ezeket a csodálatos kártyákat, egyből megtetszenek Nektek!

Íme, néhány csodaszép esküvői meghívó és kártya, melyek hűen tükrözik ezt a hangulatot:

Ez egy arany fóliás, fehér hátterű esküvői meghívó, mely tökéletes bevezetője lehet a Nagy Napotoknak. Akár fekete háttérrel is tökéletesen mutatna, talán egy kicsit még merészebb lenne úgy.

Akár egy szép Arc Deco stílusú kerettel körbevett kártyát is el lehet készíteni ebben a stílusban, melyek tökéletesen kiemelik a fontos mondanivalókat, sőt ez a merész betűtípus még stílusosabbá is teszi a kártyát.

Milyen csodálatos Art Deco stílusú esküvői meghívót készíthetünk a narancs, zöld, fekete és fehér színek és egy ilyen gyönyörű virágos geometriai design segítségével! A meghívó ilyen esetben kétoldalas lehet, így előre kerülhetnek a monogrammok, esetleg még a dátum, a hátoldalra pedig maga a meghívó szövege.

Gyönyörű virágokkal, indákkal, levelekkel díszített meghívó, mely inkább az 1920-as éveket idézi, mint az Art Deco-t, viszont gyönyörű színeket és mintákat használnak.  Ráadásul az egész hatása olyan, mintha egy ablakkeretben lenne az egész.

Ez a fekete, arany meghívó kicsivel több helyet hagy a szövegeknek, ezáltal elegáns hatása van a kártyának.

Ismét egy fekete, arany esküvői meghívó, mely finom vonalakat és ugyanakkor merész stílusos leveleket és köröket használ.

Art Deco stílusú betűtípusok

Az Art Deco stílusú betűtípusok alakja sokféle lehet. Az egyszerű, alacsony derekú és egy vonalat használó betűktől egészen a bonyolultabb, dekoratív típusokig, melyeknél akár több vonal is szerepelhet egyes betűkben. Az Art Deco betűtípusok lehetnek szögletesek, vagy ívesek, elegánsak vagy éppen játékosak, de egytől egyig mind rendkívül kifinomultak, melyek ezzel a korszakkal tökéletesen társíthatóak. Természetesen, ha a díszes fontok tetszenének, akkor azokat is variálni kell majd néhány egyszerűbbel, hogy az összehatás tökéletes legyen.

 

A stílushoz illő színek

A klasszikus fekete-fehér fotók az 1920-as évekből egy kis csipkével fűszerezve hűen tükrözik a korszakot.  Emellett megjelenik az erős szilva lila, a gyönyörű éjkék, és az erős fenyőzöld szín. A legjobb Art Deco designt ezeknek az erős színeknek a használatával lehet, melyek kontrasztot alkotnak az ezüst és arany színekkel. Kontraszt esetén csupán elég két színt kiválasztani, hiszen a szemünk egyből uralkodónak látja az egyik, általában erősebb színt, ezáltal az tökéletesen alkalmazható háttérként, a másik szín pedig kiemelkedik ebből.

Alakok, vonalak és minták

Ha már kiválasztottad a megfelelő színt és a megfelelő fontot meghívód számára, akkor elgondolkodhatsz, hogy milyen alakok, minták tetszenének Art Deco stílusú esküvői meghívód elkészítéséhez. Akár az Art Deco stílusú építészetet, bútorokat, művészetet figyeljük meg, mindnél azt látjuk, hogy egyenes vonalakat, geometriai alakzatokat, formákat és a természet stílusos szimbólumait alkalmazzák.

Nyomtatás

Érdemes ezeket a gyönyörű vonalakat és arany, ezüst színeket kiemelni fólia nyomással, illetve 3D hatással, melyek tökéletesen tapinthatóvá teszik a meghívón lévő vonalak apró részleteit is, ezáltal még kifinomultabbá válnak a nyomatok. A letter press technológia is gyönyörűen kiemeli ezeknek a meghívóknak a szépségét. Ezáltal a technika által a vonalak, minták a papír textúrájába nyomódnak, így még inkább kiemelve a meghívó szépségét.

Ha kedvet kaptatok az Art Deco stílusú esküvőhöz, akkor forduljatok hozzánk bizalommal, hogy segíthessünk megalkotni Nektek vágyaitok meghívóját és egyéb kártyát is.

A blogban szereplő képek forrása: Pinterest

Time: 0.1854 ms | Memory: 27.53MB | Version: 2.0