Esküvői meghívók és kiegészítő kártyák a Nagy Napra
esküvői meghívó

Esküvői meghívók és kiegészítő kártyák a Nagy Napra

Az esküvő egységes összhatásának kialakításához fontos a grafikai elemek összehangoltsága, vagyis az, hogy az esküvőn szereplő összes kártya azonos stílusban, színben és grafikával készüljön el.  Az esküvői kártyák az esküvői dekoráció részét képezhetik, ezáltal segítenek az egységes, melegséggel teli hangulat kialakításában. Érdemes már az első tervezésnél a leendő dekoráció stílusát, színeit is átgondolni, hogy ahhoz illő stílusban és színben választhassátok ki esküvői meghívótokat, és egyéb esküvői kártyáitokat is. 

Íme az Excellent Wedding Card néhány tanácsa az esküvői kártyákhoz:

Save the date

A save the date, vagyis a nefelejtsd el kártya segítségével a vendégeitek időben értesülhetnek esküvőtök dátumáról és helyszínéről, így ők is előre meg tudják tervezni nyári elfoglaltságukat. Ahhoz, hogy még időben tervezni tudjanak a vendégeitek is, az értesítőt körülbelül az esküvő előtt 5-6 hónappal érdemes kiküldeni vagy átadni.Csupán a nevek és az esküvő dátuma szokott szerepelni rajtuk. A save the date kártya hátoldalán szereplő love story vagy egy rólatok készült fotó igazán személyessé teszi azt.

Esküvői meghívók

Ahhoz, hogy vendégeitek időben értesüljenek esküvőtök részleteiről érdemes 3-4 hónappal a Nagy Nap előtt kiküldeni vagy átadni az esküvői meghívókat, főleg, ha save the date-et nem küldtetek ki. Fontos, hogy már a meghívó tükrözze azt a hangulatot, ami majd a násznépet fogadja, hiszen a meghívó előre vetíti, hogy milyen szín, stílus és minőség fog végigkísérni Titeket esküvőtök napján.

RSVP

Az esküvői válaszkártyát (R.S.V.P.) a meghívóval együtt szokták kiküldeni vagy átadni. Célja az, hogy megkönnyítse a felkészülés időszakát, és hogy lerövidítse a vendégekkel folytatott egyeztetést. Így könnyedén felmérhetitek, hogy ki hány fővel fog érkezni, ki milyen ételt szeretne majd fogyasztani (pl.: vegetáriánus menü) és hogy hányan jönnek majd gyerekekkel. A kitöltött kártyákat a vendégek egyszerűen csak visszaküldik Nektek, így a velük folytatott kommunikáció sokkal könnyebbé válik, és ezáltal nagy terhet vesz le a vállatokról.

Ültető kártyák

Az ültető kártya az ültetés egyik legfontosabb eleme. Általa irányítani tudjátok az ültetést. Amellett, hogy nagyon praktikus eleme az esküvőnek, ez egy gesztus is a vendégek felé, hiszen ezzel a kis személyes odafigyeléssel kimutatod, hogy név szerint, minden egyes vendégre számítasz és szeretettel várod őket. Az, hogy kártyán a vendégek keresztneveit vagy teljes neveit használjátok, meghatározza az est hangulatát. A keresztnevek használata sokkal meghittebb, családiasabb hangulatot teremt, míg a teljes nevek használata kissé hivatalosabb, távolságtartóbb lehet. Érdemes odafigyelni, hogy az ültetésnél a hölgyeket a férfiak jobbjára ültessék.

Ültetési rend

Az ültetési rend a legfontosabb eleme az estének, főleg 30 fő fölött. Általa a vendégek könnyedén megtalálják helyüket az asztaloknál. Ültetési rend nélkül akár több mint fél órába is telhet, míg mindenki egyesével megkeresgeti a helyét.

Az biztos, hogy jó pár órát rá kell szánni, míg össze nem áll a kép és a teljes vendégsereg fel nem kerül az ültetési rendre. Egy körasztalhoz általában 8-9 embert érdemes leültetni, így még kényelmesen foglalhatnak majd helyet.

Asztalszámok

Az asztalszám az ültetésnek szintén a szerves része, hiszen ez alapján tudják a vendégek beazonosítani az asztalukat, ahol majd megtalálják a pontos helyüket. Az asztalszám a dekoráció része is, az asztalon mindig jól látható részen található, megfelelő méretű, hogy a bejáratból is mindenki egyből jól láthassa. Hogy még hangsúlyosabb, kiemeltebb helyet kaphasson, képkeretbe tehető. Ha a dekoráció megkívánja, akár hengeres variációban is választható.

Menükártyák

Az ünnepi vacsora legfontosabb kiegészítő eleme a menükártya, illetve az itallap. Ennek segítségével a vendégek tájékozódhatnak az ételek sokszínűségéről, akár svédasztal van, akár felszolgálják az ételeket. Az italok tekintetében is könnyebb dolguk van, mivel így mindig előttük van, hogy miből rendelhetnek, hogyha megszomjaznának. Ha bárpultból is történik kiszolgálás, akkor érdemes a bárpultra kitenni egy nagyobb méretű itallapot, melyről könnyedén rendelhetnek a vendégek. Általában egy körasztalra 2 menükártyát szoktunk javasolni, hogy mindenkinek elérhető közelségben legyen. Elegáns megoldás, ha mindenki a tányérjába kap egy-egy menükártyát.

Reméljük, ezek a tanácsok segítenek eligazodni az esküvői kártyák világában és segítenek Titeket az esküvői előkészületekben. Jó készülődést kíván Nektek az Excellent Wedding Card csapata!

Time: 0.2488 ms | Memory: 27.16MB | Version: 2.0